lauantai 15. joulukuuta 2012

Mince pie cookies

Minkä nämä ulkonäössä häviävät, sen ne maussa voittavat.
Mince pie cookies

250 g suolatonta voita
140 g sokeria
1 keltuainen
1 sitruunan kuori raastettuna
300 g vehnäjauhoja
1 prk 411g Mince meatia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Raasta joukkoon luomusitruunan kuori.
Lisää joukkoon keltuainen ja vatkaa taikinaa.
Sekoita jauhot taikinan joukkoon.
Lisää valtaosa mince meatista taikinaan, jätä purkkiin noin kaksi sormenleveyttä hilloketta.

Sekoita taikina tasaiseksi, tarvittaessa käsin.
Ota taikinasta suunnilleen lihapullan kokoisia paloja ja pyöritä niistä palloja tai laita sellaisenaan leivinpaperille.
Paina taikinapallot tai möykyt tasaisemmaksi ja laita jokaisen päälle hivenen mince meatia.
Paista uunissa 180 asteessa noin kymmenen minuuttia niin, että keksien reunat ova herkullisen kullanruskeat mutta keksien sisus on edelleen mehevä.
Tarjoa keksit joko heti kuumina tai laita ne rititlälle jäähtymään.
Juuri uunista otetut keksit ovat herkkiä menemään rikki ja niiden siirtely onnistuu parhaiten metallisen lastan avulla.

~ Mince pie cookies ~

Mince meat sisältää kuivattuja hedelmiä ja mausteita.

Viime vuonna tein Jamie Oliverin ohjeen mukaan mince meat-piiraita, tänä vuonna kokeilin keksien ohjetta. Mince meat oli tuttuun tapaan taas Behnfordsilta. Nämä keksit olivat paitsi helpompia, myös enemmän makuuni

Ei kommentteja: