maanantai 28. tammikuuta 2013

Cassis-valkosuklaamuffinit


Cassis-valkosuklaamuffinssit
 12 kpl normaalikokoisia 

315 g vehnäjauhoja
185 g fariinisokeria
1 rkl leivinjahetta
125 g sulatettua voita
2 kananmunaa
1,8 dl maitoa
155 g mustaherukoita
100 g valkosuklaata



Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Siivilöi jauhot, sokeri ja leivinjauhe ja sekoita ne keskenään.
Vatkaa toisessa kulhossa jäähtynyt voisula, kananmunat ja maito seokseksi.
Lisää kananmuna seos jauhoihin hämmentäen taikina sekaisin.
Kun taikina on sekoittunut lisä joukkoon murustettu suklaa ja mustaherukat ja sekoita ne varoen taikinan joukkoon.
Täytä muffinivuoat kolmeen neljäsosaan saakka.
Paista muffineita 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita eikä taikina tartu enää kokeiltaessa tikkuun.

Leivoin nämä muffinit sedille töihin. Mustaherukka muffinsseissa epäilytti itseäni, mutta makuraadin mielestä yhdistelmä oli toimiva. Leivoin pieniä muffineita jolloin taikinamäärästä tuli 19 pientä muffinssia. Minulla ei ollut jemmassa järkevän kokoisia pieniä muffinivuokia, joten jouduin leipomaan nämä pienet muffinit normaalikokoisiin muffinivuokiin. Vaikka sedät rohkeasti aina syövät leipomuksiani, niin tällä kertaa ajattelin pienemmän annoskoon olevan hyvä ratkaisu cassiksen mielipiteitä jakavan maun takia.

Nämä muffinit olivat napakoita ja kestivät hyvin repussa, muovipussissa matkaamisen.

3 kommenttia:

Yasumi~ kirjoitti...

hyvää oli! :D

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä. Mustaherukka on turhan unohdettu herkku ja mauste.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Yasumi, anteeksi, että taas niputin sinut termin "sedät" alle. Ihana kuulla, että maistui.


Anonyymi: Mustaherukka on herkullinen, itse rakastan sitä kohtuudella käytettynä.