lauantai 12. tammikuuta 2013

Kasvispastaa ricotalla

Kasvispastaa ricotalla

2-3 annosta


2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkuttuna
1 porkkana pilkottuna
1 sellerinvarsi pilkottuna
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
200 g paseerattua tomaattia
1 1/2 dl valkoviiniä
suolaa
pippuria

1 rkl ricottaa/syöjä
tuoretta basilikaa
parmesaania raastetuna


Ota kannellinen pannu, kasari tai kattila.

Ruskista pilkottuja kasviksia öljyssä hetken aikaa.

Lisää valkosipuli, tomaatisose, viini, suola ja pippuri.

Alenne lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljaa kannen alla noin 25 minuuttia välillä sekoittaen.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

Ota pienehkö kulho ja laita sen pohjalle ruokalusikallinen ricottaa.
Kaada ricotan päälle yhden hengen annos pastaa.
Pastan päälle tulee yhden hengen osuus kasikkeesta.
Sekoita kaikki yhteen ja kaada annos lautaselle.

Korista ja mausta annos tuoreella basilikalla ja parmesaanilla.
Tarjoa heti.

Vaikka en ole raa'an varsisellerin ylin ystävä sopi se tähän pastaan mainiosti tuoden makuun syvyyttä.



2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Ihanan kaunis ja rauhallinen kuva. Pastakin on varmasti maukkaista maukkainta, mutta voisin katsoa tuota kuvaa pienen ikuisuuden.
Mukavaa viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Kiitos Jonna, pasta oli maukasta ja ruokailutilanne oli mukavan levollinen :)