perjantai 18. tammikuuta 2013

Päärynämuffinssit


Päärynävalkosuklaamuffinit
12 kpl

taikina
315 g vehnäjauhoja
185 g fariinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 kananmunaa
0,6 dl (60 ml) auringonkukkaöljyä
1,8 dl maitoa
1 päärynä
(100 g valkosuklaata)

muruseos

2 rkl huoneenlämpöistä voita
45 g tomusokeria
1/2 tl kanelia
30 g saksanpähkinöitä pilkottuina
45 g vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Tee muruseos
Pilko saksanpähkinät melko pieniksi paloiksi.
Sekoita kaikki aineet keskenään.

Tee taikina.
Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe huolellisesti sekaisin.
Vatkaa kananmunat, maito ja öljy keskenään.
Lisää munaseos kuiva-aineisiin hämmentäen.
Leikkaa kuorittu päärynä 4 osaan, poista siemenet ja leikkaa päärynä ohuiksi siivuiksi.
Lisää taikinaan puolet päärynäsiivuista ja sekoita.
Täytä muffinssivuoat/paperit taikinalla (puoleenväliin, lisää paloiteltu valkosuklaa ja täytä vuoka lopputaikinalla).
Laita loput päärynät mufinin päälle.
(Kaada muruseos mufffineiden päälle).

Paista muffinsseja 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.




Käytin muffinsseihin valkosuklaata, mutta seuraavalla kerralla jätän sen pois ja maustan taikinaa vaikka teelusikallisella inkivääriä. Muffinit olivat hyviä, pidin murupäällisestä mutta kaikkein parasta näissä oli päärynä, se karamellisoitui uunissa taivaalliseksi.

Ei kommentteja: