keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kinder-piirakka












Ystäväni tuli meille kylään, ja herkkupeppuina meillä on ollut perinteenä leipoa jotain. Aikaisemmin olemme leiponeet muun muassa liejukakkua, eli löysää mutakakkua. Tällä kertaa päätimmä kokeilla Kinder-piirakan leipomista. Herkullinen ohje Feetulta.


Kinder-piirakka


Taikina:

6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g voita
4 munaa

Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista

Kuorrutus:
200g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna

Koristelu:
Sulatettua valkoista suklaata

Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää kiehuva vesi ja sulatettu voi jauhoseokseen vuorotellen. 
Sekoita puuhaarukalla viimeisenä kananmunat taikinaan.
Paista 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin, lisää päälle voikreemi.

Tee voikreemi piirakkapohjan jäähtyessä.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
 Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. 
Kaada voikreemi jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
Anna kreemin kovettua esim. jääkaapissa jonkin aikaa, jotta sula suklaa ei sekoitu voikreemin joukkoon.

Kuorruta piiras maitosuklaalla.
Anna suklaan jähmettyä hetki.
Koristele kuorrutus valkosuklaaraidoin. Me herkkusuut laitoimme koko levyllisen!



Piirakka oli erittäin makeaa, joten parasta on kerätä iso poppoo ystäviä ja perhettä sitä nauttimaan!

Ei kommentteja: