perjantai 15. maaliskuuta 2013

Helppo suklaakakku


Kaikki yhdessä -kakku

Voita voiteluun
250 g (4 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
200 g (2 1/4 dl) sokeria
100 g (vajaa 1 1/2 dl) fariinisokeria
100 g tummaa suklaata rouheena
2 1/2 dl ranskankermaa
3 rkl öljyä
2 munaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljaesanssia


Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Voitele irtopohjavuoka jonka halkaisija on 23 senttiä.
Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa pienellä teholla 2 minuuttia, kunnes taikina alkaa tasoittua.
Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia.

Ota kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa vartin verran.
Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Tee kuorrute.

Kuorrute

225 g (3 1/2 dl) tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
25 g sulatettua voita
4-5 rkl maitoa

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
Lisää sulatettu voi ja maito ja sekoita kuorrute kermaisen sileäksi.


Tein kakun rengasvuoassa, jossa ei ollut pohjaa. Laitoin rengasvuoan epätasaiselle pellille ja osa taikinasta valui siksi renkaasta karkuun joten ohjeen mukainen kakku on kuvassa olevaa aavistuksen korkeampi. Raahasin koristelemattoman kakun tyttöjen iltaan, jossa kuorrutin sen. Kuorrutuksen tekeminen oli helppoa, sen olisi voinut myös tehdä valmiiksi tupperiin ja vain levittää paikan päällä kakun päälle. Tämä kakku sopii jämäkän rakenteensa vuoksi paikasta toiseen kuljetettavaksi.

Ei kommentteja: