sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kinder-juustokakku




Kinder-juustokakku

Pohja

175 g suklaakeksejä
70 g voita

Maitosuklaakerros

2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2 liivatetta
1-2 rkl vettä
200g maitosuklaata

Valkosuklaakerros

2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2 liivatetta
1-2 rkl vettä
200g valkosuklaata

Kreemi

75 g voita
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 keltuainen

Kuorrutus

200 g Maitosuklaata
0,5 dl kermaa

muutama pala valkosuklaata

tai vaihtoehtoinen, juustokakulle paremmin soveltuva kuorrute

Kuorrute

225 g (3 1/2 dl) tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
25 g sulatettua voita
4-5 rkl maitoa



 muutama pala valkosuklaata

koristeeksi Kinder-suklaamunia

Leikkaa 24 senttiä halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi.
Murusta suklaapikkuleivät.
Sulata rasva.
Sekoita rasva ja keksinmurut.
Painele seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin kovettumaan.

Maitosuklaakerros

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata suklaa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto.
Lisää seokseen hivenen jäähtynyt sula suklaa.
Liuota liivat 1-2 rkl kuumaa vettä.
Lisää liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin tömäköitymään.

Valkosuklaakerros

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata suklaa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto.
Lisää seokseen hivenen jäähtynyt sula suklaa.
Liuota liivat 1-2 rkl kuumaa vettä.
Lisää liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada massa vuokaan maitosuklaakerroksen päälle ja nosta vuoka takaisin jääkaappiin.


Kreemi

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita vielä hetki.
Kaada kreemi valkosuklaakerroksen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

Kuorrutus

Pilko maitosuklaa.
Laita kerma kattilaan ja laita levy päälle.
Kaada suklaamurut joukkoon.
Anna suklaan sulaa.

Kaada sula suklaa kakun päälle.

Vaihtoehtoinen kuorrutus

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
Lisää sulatettu voi ja maito ja sekoita kuorrute kermaisen sileäksi. 



Sulata valkosuklaa ja tee sillä muutama koriste raita kakunpäälle.

Korista kakku lopuksi Kinder-suklaamunilla.



Kekseinä käytimme Kantolan Safari-suklaakeksejä. Tämä tuplasuklaakakku maistui Pääsiäisen makeilta herkuilta ja makeudesta johtuen tästä kakusta riittää hyvin monelle. Jos tämä kakku on makuusi niin suosittelen kokeilemaan myös Kinder-piirakkaa.

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta (: Vois vaikka tehä viikonloppuna.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Se oli herkullista, suosittelen kokeilemaan :)

Anonyymi kirjoitti...

ainaki mää petyin ku ei ollukka kinderii muutaku si pääl. toiha on si vaa maitosuklaavalkosuklaajuustokakku!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kakun maku muistuttaa Kinderiä maitosuklaa-valkosuklaajuustokakku kreemillä ja maitosuklaa kuorrutteella oli minusta toimivampi kuin Kindereiden sulatus. Omassa suussani Kindereissä pitää olla kerroksellisuutta ja jos sulattaisin tähän kakkuun Kindereitä menettäisivät ne maun kerrokset. Mutta koetan jatkokehitellä ohjetta ensivuodeksi :)