maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kuohkea valkosipuli-kurpitsakeitto


Valkosipuli-myskikurpitsakeitto

2 kpl (1900g) myskikurpitsa
1 valkosipuli
2 rkl kasvisliemijauhetta
1 rkl hunajaa
6 dl vettä
mustapippuria
muskottipähkinää jauheena
(suolaa)
1 luomusitruuna
2 dl kermaa

kurpitsansiemeniä koristeeksi

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Halkaise kurpitsat ja poista siemenet.
Laita kurpitsat uuniin paahtumaan noin 50 minuutiksi.
Leikkaa valkosipulista kansi pois, niin että kynsien päät paljastuvat.
Paahda valkosipulia kymmenisen minuuttia uunissa.

Anna kurpitsoiden ja valkosipulin jäähtyä hetki.
Koverra kurpitsoista sisus lusikalla kattilaan.
Lisää kattilaan kuoritut valkosipulinkynnet.
Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemijauhe ja anna keiton kiehahtaa.

Raasta sitruunankuori ja lisää se hunajan, muskottipähkinän ja pippurin kanssa keittoon.
Anna keiton kiehua kymmenen minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää vähän sitruunanmehua ja kerma.
Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarkasta maku maistamalla.

Kurpitsasoppa oli maukasta, mutta Bamixin aikaan saama kuohkeus oli vinkeä. Kuohkea, pehmeä rakenne vei ajatukset lähinnä jälkiruokavaahtoihin, ei suolaiseen keittoon.

Ei kommentteja: