perjantai 29. maaliskuuta 2013

Mämmijälkiruoka

 Mämmijälkiruoka
 1 annos

2 rkl mämmiä
2 rkl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2-1 appelsiini
1 rkl appelsiiniliikööriä/appelsiinimehua

Sekoita mämmi ja appelsiinilikööri keskenään, niin että seoksesta tulee pehmeää.
Vaahdota vaniljakastike.
Leikkaa appelsiini kuorettomaksi.
Kokoa jälkiruoka tarjoiluastiaan.

Appelsiinin leikkaaminen kuorettomaksi/kalvottomaksi on yllättävän helppoa.
Tarvitset terävän veitsen.
Leikkaa appelsiinista molemmat päät pois, niin että hedelmäliha paljastuu.
Leikkaa kuoret veitsellä pois, niin että mahdollisimman vähän valkoista kuorta jää appelsiiniin.
Nyt sinulla on hedelmälihalle kuorittu appelsiini, josta kalvo on poissa.
Seuraavaksi leikkaat appelsiinista lohkot irti.
Viillä veitsellä valkoisen kalvon vierestä ja toista sama lohkon toiselle puolelle ja saat lohkon irti appelsiinista ilman valkoista kalvoa. Toista lohkojen irrotus kunnes jäljellä on enää kalvot. Voit puristaa appelsiinin kalvoista mehun mämmin joukkoon.

Ei kommentteja: