sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Parmesaanirisotto


Risotto alla Parmigiani

6 annosta

100 g suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä
6 salottisipulia
mustapippuria
350 g risottoriisiä
1 l kuumaa kasvislientä
3 - 4 rkl kuivaa tai puolikuivaa valkoviiniä
150 g raastettua parmesaania

Sulata voi keskikokoisessa kattilassa.
Lisää joukkoon öljy ja pieneksi pilkottu sipuli.
Kuullota sipulisilppua 5 minuuttia.

Lisää kattilaan riisi, sekoita se kokonaan rasvan peittoon.

Lisää kattilaan kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita risottoa kokoajan.
Lisää kasvislientä kauhallinen kun edellinen on imeytynyt riiseihin.
Jatka kasvisliemen lisäämistä vähitellen, kunnes kaikki liemi on käytetty ja riisi pehmeää (20 minuuttia).

Lisää pehmeään riisiin parmesaani raaste ja valkoviini.

Mausta risotto pippurilla.

Anna risoton tekeytyä kannen alla minuutin ajan.
Tarjoile risotto lämpimältä lautaselta.


Risotto tarjotaan yleensä lämpimänä alkuruokana, jolloin tämä annos riittää 6-8 alkuruoaksi. Pääruokana tästä annoksesta syö 4-6 henkilöä.

Tämä risotto oli täyteläistä ja maukasta ja lukuunottamatta sitä, että risotto sitoo tekijänsä aikalailla hellan ääreen oli tämä risotto helppo tehdä. Tätä risottoa syödessämme haaveilimme jo keväästä ja parsarisotosta, joka voittaa tämänkin herkun.

Ei kommentteja: