torstai 18. huhtikuuta 2013

Hunajaiset sämpylät



Helpot hunajasämpylät
12 kpl

1/2 l vettä
1 pala (50 g) hiivaa
1-2 tl suolaa
1/2 dl hunajaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl sämpyläjauhoja

Liota hiiva 37-asteiseen veteen.
Sekoita hunaja hiivan joukkoon.
Lisää suola.
Lisää jauhot vähitellen, samalla sekoittaen.
Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahtia.
Muotoile taikinasta varoen tanko ja leikkaa siitä 6 sämpylää.
Nosta sämpylät uunipellille ja kohota niitä liinan alla.
Paista sämpylöitä 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Tätä sämpylätaikinaa ei juurikaan vaivata, vaan jauhot sekoitetaan nesteen joukkoon ja kohotuksen jälkeen sitä kohdellaan kauniisti. Sämpylätaikina ei ole kiinteää ja se saattaa hyvästä leivonta-alustan jauhotuksesta huolimatta jäädä kiinni. Sämpylät ovat ihanan rapeakuorisia ja sisältä pehmeitä. Parhaimmillaan ne ovat lämpiminä voin kanssa.

2 kommenttia:

JenniKaroliina kirjoitti...

Onko mitään parempaa kuin tuore sämpylä? Ihanaa! :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Tuoreet sämpylät ovat ihania, mutta niitä tulee leivottua kumman harvoin.