sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Karviaispiiras valkosuklaalla ja marsipaanilla

Karviaispiirakka
 (pellillinen)

4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl öljyä
4 ½dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1 mm vaniljaa jauhettuna (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 1/2 l karviaisia
130 g valkosuklaata
40 g marsipaania

Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja öljynn kanssa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Ripottele marjat, pieneksi leikatut suklaa ja marenki piiraan päälle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä.
Varo ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Karviaiset ovat kirpsakoita ja tuota kirpeyttää tasaa hyvin valkosuklaan makeus. Tätä piirakkaa tarjosin hyvin pieninä paloina sedille töissä. Mikäli tarkoituksena on tarjoilla piiras suurempina palasina pienentäisin marjojen määrää, ehkä jopa kolmanneksella.
Virosta tuotu Kalevin marsipaani oli hyvää. Seuraavalta reissulta täytyy tuoda tuota normaalin satsin eli savujuuston ja limukan lisäksi.

2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Ihanan kuulloinen makuyhdistelmä! :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kirpeän makea on heikkouteni, suosittelen lämpimästi :)