tiistai 16. huhtikuuta 2013

Punaherukka-rahkapiirakka


Rahkapiirakka punaherukoilla
20 palaa

250 g voita
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl sooda
2 rkl vaniljasokeria

Lisää
1 kananmuna
2 dl piimää

Täyte
1 prk (250 g) rahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2,5 dl punaherukoita

Sulata voi.
Sekoita jauhot ja sooda keskenään.
Lisää joukkoon sokerit ja sula voi.
Ota kolmasosa taikinasta erilleen.
Lisää loppuun taikinaan kananmuna ja piimä samalla sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille.

(Kaada taikina keskelle peltiä ja levitä se lusikan avulla tasaisesti pellille.
Ei haittaa vaikka et saisi taikinaa riittämään reunoille asti, se kyllä leviää uunissa).

Sekoita täytteen aineet.
Lisää rahkaseos tasaisesti taikinan päälle.
RIpottele erilleen otettu taikina piiraan päälle

Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia.


Tämä rahka piiras sisälsi vähän rahkaa ja koska itse pidän rahkan mausta laittanen tähän ensi kerralla enemmän rahkaa. Punaherukoiden määrä oli se, mitä pakkasesta löytyneessä tupperissa oli ja niitäkin olisi voinut olla runsaammin. Mikäli käytät miedomman makuisia, makeita marjoja kannattaa huomioida, että pohja on jo valmiiksi hyvin makea.

Ei kommentteja: