lauantai 25. toukokuuta 2013

Kuumat avokadot

Yleisesti kerrotaan, ettei avokadoa pidä kuumentaa, sillä sen maku heikkenee kuumennettaessa. Me avokadon puputtajat emme uskoneet varoituksia ja käytimme avokadomme pikaisesti kuumalla parilapannulla ennen kuin täytimme ne kermaviilillä ja salsalla.

Kovan maistelun jälkeen totesimme, ettei avokadomme muuttunut kuumentaessa kitkeräksi ja sen pehmeä, aavistuksen lämmin rakenne tuntui tavallistakin samettisemmalta. Nykin matkallamme saimme munakasta, jonne oli pilkottu avokadoa ja emme silloinkaan havainneet maussa muutoksia.

Kovasta googlailusta huolimatta en onnistunut löytämään muita riskejä kuin maun pilaantumisen avokadon kypsentämisestä. Oletteko te kokeilleet avokadon lämmittämistä ja miten kävi?

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

En ole koskaan kokeillut kuumentamista just sen vuoksi kun aina sanotaan että siitä ei tule hyvää.Mutta toisaalta olen nähnyt ohjeita lämpimästä avocadokeitosta....

ekku kirjoitti...

oon tehnyt avokadopiirakkaa ja hyvää oli

Jaana kirjoitti...

Mä tein lämpimiä avocadomunia ja tykkäsin kovasti.