tiistai 14. toukokuuta 2013

Laku-mustikkakakku

Laku-mustikkakakku


250 g lakuja
250 g rahkaa
200g mustikoita
2 dl kermaa

Pilko lakut pieniksi ja sekoita ne rahkaan mustikoiden kanssa.
Mikäli mahdollista anna täytteen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Vatkaa kerma ja sekoita se täytteeseen.
Maista, mikäli pidät imelästä lisää joukkoon tomusokeria.
Kostuta kakkupohja maidolla.
Täytä kakku.



Kakkujen leipominen ei ole haastavaa, haastavaa on saada raahattua ne ehjänä perille. Täytin kakun edellisenä iltana ja kippasin sen takaisin kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kiikutin kakkua erinäisissä kulkineissa aamuruuhkassa ja vuoka esti kakkua täysin räjähtämästä. Töissä kippasin kakun lautaselle ja ryhdyin vatkaamaan kermaa. Toimistossa, jonka keittiössä ei ole yhtään pistorasiaa on kerman vatkaaminen enemmän kuin nolostuttavaa. Tämä kakku oli samanlainen kuin muutkin leipomani, päältä ruma, mutta omaan makuun sopivan makuinen.

Ei kommentteja: