lauantai 1. kesäkuuta 2013

Baileysjuustokakku


Baileysjuustokakku
∅18 cm


Pohja

200 g kaakaotäytekeksejä
45 g voita

Täyte
2 prk (= 500 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Baileys-likööriä
2 dl kermaa
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle
Suklaakermavaahtoa
Valkosuklaa rouhetta

Murskaa keksit pieniksi sauvasekoittimella.
Sekoita keksimassan joukkoon sula rasva.
Painele keksimassa leivinpaperilla vuorattuun ∅18- 24 cm irtopohjavuokaan.
Nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita tuorejuusto ja Baileys keskenään.
Vatkaa kerma.
Liota liivatteita ensin kylmässä vedessä ja liota ne kuivaksi puristamisen jälkeen kiehuvaan veteen.
Sekoita kerma tuorejuuston joukkoon.
Vatkaa tuorejuustoseosta samalla kun kaadat liivatteen sen joukkoon ohuena nauhana.
Laita juustokakkumassa vuokaan pohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin.

(laita valkosuklaalevy jääkaappiin kovettumaan)

Irrota juustokakku vuoasta.
Vatkaa suklaakerma ja kaada se kakun päälle.
Koristele valkosuklaasta rouhituilla palasilla.



Tein tämän kakun ystävättäreni kolmikymppisille. En ole koskaan päässyt maistamaan Baileysjuustokakkua, mutta kuvittelin sen olevan herkullista. Kuvittelua vaadittiin ohjeen keksimiseenkin. Google esitteli minulle toinen toistaan herkullisemman kuuloisia ohjeita, mutta sitä oikeaa ei tullut vastaan.

Ohjeissa oikeaksi Baileysin määräksi sanottiin 1 - 1 1/2 dl, mutta Itä-Vantaan partyt vaativat lorauksen enemmän. Jätin tuorejuustomassasta muiden ohjeisen tomusokerin pois, sillä kaakaotäytekeksit, suklaa kerma ja valkosuklaarouhe toivat kakkuun makeutta.

Miltä kakku sitten maistui? Paha sanoa :D
Ihanat karvaiset perheenjäsenet yhdessä siitepölykauden ja boolin kanssa veivät makuaistini. Ystäväni tarjoili vieraille  boolia ennen kakun nauttimista, joten kun kakun vuoro tuli, olivat kaikki jo hyvässä tunnelmassa ja kakku sai myönteistä palautetta.

Ei kommentteja: