maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mehevä raparperipiirakka



Helppo raparperipiirakka

n. 4 - 5 dl raparperia
1 dl sokeria
2 dl vettä

100 g voi sulaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
11/2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 prk kermaviiliä (n. 2 dl)
2 tl vaniljasokeria

Ranskankermaa tarjoiluun


Pilko raparperit ja leikkaa ne suuriksi paloiksi.
Kiehauta raparperit vedessä, johon on lisätty desi sokeria.
Nosta raparperit reikäkauhalla kattilasta.
Säästä keitinliemi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata voi.

Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa kananmunan rakenne haarukalla rikki.
Lisää kananmuna taikinaan kermaviilin, vaniljasokerin ja voi sulan kanssa.
Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Lisää joukkoon puolet raparpereista.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ø 23 cm tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 25 x 18 cm.
Ripottele loput raparperit piiraan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 30 minuuttia.
Anna piiraan vetäytyä viitisen minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Sekoita ranskankermaan muutama teelusikallinen raparperin keitinlientä.

Tarjoa piiras lämpimänä ranskankerman kanssa.



Piirakka oli äärimmäisen helppo tehdä, ohje on juuri omiaan mökkikeittiöön, sillä raaka-aineet löytyvät useimmista keittiöistä. Lämmin piirakka olisi taatusti maistunut myös jäätelön kanssa.

Ei kommentteja: