keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Sitruunaiset parsat




Paahdetut parsat sitruunalla

nippu vihreää parsaa
4 viipaletta sitruunaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
parmesania raasteena

Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Leikkaa parsoista kova kanta pois.
Kuori parsat osittain.
Laita parsat uunivuokaan ja ripottele päälle öljyä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Nakkaa sitruunaviipaleet parsojen päälle ja paahda niitä uunissa noin kymmenen-viisitoista minuuttia, kunnes parsat ovat paahtuneet.
Lisää parmesan raastetta ja laita vuoka hetkeksi takaisin uuniin.
Nauti parsat heti uunista ottamisen jälkeen.

Parsakausi päättyi meillä paahdettuihin, sitruunaisiin parsoihin. Sitruuna ja parsa olivat mukava ja erilainen yhdistelmä. Mikäli nauttisin parsaa vain muutaman kerran vuodessa en tekisi sitruunaisia parsoja, vaan tyytyisin perinteisempiin ohjeisiin, missä parsan ominaismaku pääsee voimakkaammin esiin.

2 kommenttia:

Pata kirjoitti...

Parsaa voi syödä melkein päivittäin kun vaihtaa vaan ohjetta, on se monipuolinen! Tätä vois kokeilla seuraavaksi!

Satu kirjoitti...

Parsa on herkkua ja siitä ei voi saada kyllikseen :)