maanantai 3. kesäkuuta 2013

Suklaa-raparperipiirakka


Mansikkasuklaa-raparperipiirakka

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 maustemittaa vaniljaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
1 1/2 dl maitoa
3 dl raparperia (pilkottuna)

päälle
4 riviä maraboun mansikkasuklaata
1 rkl voita

Sulata voi ja jätä se jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri  vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varoen muna-sokerivaahtoon.
Sekoita taikinaan maito.
Lisää joukkoon maito.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 40 x 32 cm.
Ripottele taikinan pinnalle raparperisilppu.
Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Sulata voi ja suklaa päällysteeksi.
Kaada seos kuuman, juuri uunista tulleen piirakan päälle.

Korista palaset tomusokerilla ja sitruunamelissan lehdellä.
Tarjoa viileänä.


Piirakan idea oli hyvä, mutta Maraboun makea suklaa mansikan kanssa oli meille liian makea. Raparperin hapokkuus ei riittänyt peittämään suklaan yltiöpäistä makeutta. Tämä piiras sopii niille, jotka pitävät Maraboun imelyydestä, tästä sitä löytyy riittävästi.

3 dl raparperia oli puolitoista normaalia raparperin vartta.

Ei kommentteja: