perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kalakakku



Kalakakku

1 1 /2 varrasleipää
30 g voita
2 dl kermaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
n. 5 dl perattua savukalaa, ahventa ja säynävää
1-2- rkl sitruunamehua
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
3 liivatetta
1 rkl kiehuvaa vettä
2 rkl tilliä
1 rkl ruohosipulia

koristeeksi
viinisuolaheinää
tilliä
ruohosipulia

Murskaa kova varrasleipä muruiksi.
Sulata voi.
Sekoita voi ja leipä.
Painele seos irtopohjavuokaan (22 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi.
Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Liota liivate kylmässä vedessä.
Lisää kerman joukkoon kermaviili ja mausteet.
Lisää kala seokseen.
Maista seosta ja lisää tarvittaessa mausteita.
Purista liivate kuivaksi ja liuota se kuumaan veteen.
Sekoita liivate kokoajan vatkaten massaan.
 Kaada massa vuokaan leipäpohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Koristele kakku ennen tarjoilua yrteillä.



Ei kommentteja: