sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kombo Winebar & Kitchen, Sörnäinen


Kesäisten kaatosateiden välissä kuljimme halki Kallion kohden Sörnäistä. Matkalla koetimme pysähtyä muutamaan paikkaan syömään, mutta ravintolat olivat sulkemassa oviaan, olihan kello jo lähempänä kahdeksaa lauantaina. Taivalsimme vanhojen kivitalojen välissä hiljakseen, puhellen niitä näitä, meillä ei ollut mikään kiire, kokonainen pitkä kesäyö oli vasta aluillaan.

Kallion kesäistä elämän menoa katsoessa ajatukset pakostakin karkasivat menneeseen, ei omiin, viimeisiin teinivuosiin Kalliossa vaan isovanhempiemme lapsuuteen ja nuoruuteen. Nyt väki makoili rauhassa puistoissa nauttien auringon lämmöstä, sotien jälkeen samoilla kulmilla riitti trokareita, mustanpörssin kaupasta sai ostaa voita ja lestinheittäjältä pontikkaa. Oli siellä rauhallisempaakin eloa, soveliaampia tapahtumia. Mummo edelleen korostaa, ettei hän ole stadilainen, hän on Kallion friiduja.

Kurviin saapuessamme seuralaiseni muisti kuulleensa lähellä sijaitsevasta tapas-baarista ja päätimme käydä kokeilemassa oliko paikka maineensa veroinen.

Älkää antako Sörnäisen maineen tai ravintolan ulkokuoren hämätä, tämä paikka on oikea helmi.

Kombo Winebar & Kitchen sijaitsee kolhon kerrostalon alakerrassa Kulmavuorenkatu 4, Halal-lihakaupan vieressä. Tiedustelimme valikoimaa ja saimme kuullaksemme herkkujen paljouden. Sovimme, että meille kootaa keskikokoisille lautasille (9 €) annokset. Siirryimme ulos nauttimaan erinomaista luomu cavaa, Cava Vall Dolina Brut:ia.

Chorizoa, härän häntää, taatelia ja juustoa, espanjalainen perunamunakas, kesäkurpitsaa, mustekalaa.

Ruokaa odotellessa oli sopiva aika hioa syksyn suunnitelmia. Aiomme suunnata jonnekin, missä loka-marraskussa olisi sateetonta, aurinkoista, edullista ja hyvää ruokaa, autolomalle. Olemme pallotelleet Pohjois-Espanjan ja Etelä-Ranskan välillä, nyt joukkoon on vahvana ehdokkaana noussut Cardiff. Otamme mielellämme vastaan vinkkejä lomakohteiksi.

Cavan lisäksi ruoka oli erinomaista, tosin pieni ripaus suolaa olisi ollut kohdallaan. Tapakset nostivat Espanjaa korkeammalle lomasuunnitelmissa, tämänkaltaista ruokaa nauttisi mielellään viikon.Kesäinen kaatosade hätisti meidät sisälle tilaamaan espressot. Laskua maksaessa koimme iloisen yllätyksen; keskikokoinen tapaslautanen, cava ja espresso maksoivat alta viisitoista euroa henkilöltä. Tämmöisillä hinnoilla voisin viettää useammankin kesäillan ravintolassa.

Kesäkurpitsaa kikherneleivällä, uunissa makeutettua tomaattia mozzarellan kera, espanjalainen perunamunakas, filotaikinanyytti, taateli juustolla ja chorizoa.

Menneisyydestä muistin vanhan laulun Sörkan ruususta ja hain sen taustalle soimaan samalla kun naputin tarinaamme kesäillasta. Helsinki aiheisten laulujen sanoituksia löytyy täältä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kuulostaa hyvältä ja maukkaalta paikalta! Onko keittiönne auki sunnuntaisin? En löytänyt sivuiltanne aukioloaikoja.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Viimeksi ohi kävellessä jäi tunne, että paikka on lopettanut. Harmillista, se oli viihtyisä.

Hellen kirjoitti...

Kombo on ja voi hyvin, isommassa liiketilassa samalla kadulla :). t.vakioasiakas

Satu -Tsajut kirjoitti...

Tämähän oli hyvä uutinen, täytyy käydä tutustumassa uusiin tiloihin :)