lauantai 20. heinäkuuta 2013

Mustikka-rahkakakku


Mustikka-rahkakakku
2 varrasleipää
1 dl kermaa
1 prk (250 g) rahkaa
3 liivatetta
1 rkl kiehuvaa vettä
4 tl sokeria
1 mm jauhettua vaniljaa
1 dl kokonaisia mustikoita

Päällys
2 dl mustikoita
3 tl sokeria
1 liivate

Koristeeksi
mustikoita
sitruunamelissan lehtiä

Murskaa kova varrasleipä muruiksi.
Sulata voi.
Sekoita voi ja leipä.
Painele seos irtopohjavuokaan (joko 2 x 11 cm tai 22 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi.
Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Liota liivate kylmässä vedessä.
Lisää kerman joukkoon rahka, sokeria ja vanilja.
Purista liivate kuivaksi ja liuota se kiehuvaan veteen.
Vatkaa liivate kakkumassan joukkoon.
Lisää massaan kokonaiset mustikat varovasti sekoittaen.
Kaada massa irtopohjavuokaan.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Valmista päällys murskaamalla mustikat mössöksi.
Lisää joukkoon sokeria oman makusi mukaan, päällinen saa olla makea, sillä kakkumassa on rahkan vuoksi hivenen hapahkoa.
Laita liivate kylmään veteen likoamaan ja liuota se sitten kiehuvaan veteen ja vatkaa mustikkamössön joukkoon.
Kaada mustikkamössö kakun päälle ja anna kakun vielä jähmettyä jääkaapissa.

Koristele kakku ennen tarjoamista kokonaisilla mustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

2 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Kokeilin tätä jouluna ja nyt teen uudestaan illanistujaisiin uudenvuodenaattona. Herkkua, kiitos ohjeesta :)

Satu kirjoitti...

Ihana kuulla ohjeen olleen mieluinen.