tiistai 6. elokuuta 2013

Jäiset mustikkamakeiset

Nyt kun metsät notkuvat sinisiä herkkuja ja aikaa ei sadonkorjuun lomassa ole mihinkään suurempiin kokkailuihin, voi tehdä nopean mustikkaherkun tuoreista marjoista.

Ruokalusikallisessa turkkilaista jukurttia tai kaupan vaniljakastiketta pyöräytetään muutama marja ja nostetaan leivinpaperilla vuoratulle astialle jonka jälkeen astia siirretään pakastimeen puoleksi tunniksi -tunniksi. Mustikat irtoavat helposti leivinpaperista ja ne kannattaa nostaa tarjolle kylmässä olleessa lautasessa, sillä nämä herkkupalat sulavat nopeaan auringossa ja kädenlämmössä.

Mikäli metsästä löytyy oikein meheviä mustikoita tai pihalla kasvaa pensasmustikkaa voi marjat seivästää puiseen grillitikkuun ja sitten vasta käyttää jukurtissa. Tikusta syöminen on siistimpää kuin jäisten marjaherkkujen sormin napsiminen.

Ei kommentteja: