sunnuntai 4. elokuuta 2013

Teetä ja kahvia mehujäätelössä


Aamiaisella mehujäätä? Ilman muuta. Helteen piinaama lomalainen nautti aamujuomansa jäähdytettyinä versioina. Kokeilun kautta selvisi omaan makuun parhaimmin iskevä aamukahvi ja - tee yhdistelmä.

Muuumimehujää muottiin menee desi nestettä kuhunkin ja tämän muistaen kokeilimme jäädyttää mustaa kahvia, maitokahvia, mustaa teeä sitruunalla ja englnatilaistyyppistä mustaateetä maidolla.

Vaikka juon kahvini ja mustan aamuteeni ilman makeutusta makeutin nämä herkkupalat joukkoon sulatetulla sokerilla. Maitoisten makupalojen joukkoon lorautin jääkaapista löytynyttä maitoa ja totesin sen liian rasvattomaksi jäädytelmiin, paksua, rasvaista maitoa sen kuuluisi olla, jottei maku jäisi pliisuksi.


Early Grey -sitruunamehujää

vajaa 1 dl vahvaa, irtolehdistä haudutettua teetä.
ohuen ohut siivu sitruunaa, josta on leikattu kuoret pois.
1-4 tl sokeria

Sulata sokeri kuumaan, vahvaan teehen.
Anna sokeroidun teen jäähtyä.
Leikkaa sitruunasta ohuen ohut pala ja poista siitä kuoret.
Aseta sitruunaviipale muotin toiselle laidalla ja kaada tee joukkoon.
Lisää tikku ja anna jäätyä pakastimessa.

Kuvassa teejää on Pikku Myy-muotissa.

Mustakahvi, maitokahvi ja maitotee taas keiteltiin vahvoiksi, annettiin jäähtyä ja kaadettiin muotteihin, ennen pakastimeen siirtämistä. Äärimmäisen helppoa ja nopeaa.Toki kokeilimme muutakin jäädyttelyä ja lopputulos oli joskus, no lievästi ilmaistuna mielenkiintoinen. Tiesittekö, että tuoreet vadelmat ja appelsiininkukka uute maistuvat mehujäänä aivan vessanraikastimelta? Väkevä ja kitkerä vaviljauute on kitkerää vaikka sitä miten vedellä jatkaisi ja jäädyttäisi. Ruususiirappi taas ei istunut suomalaiseen suuhun. Turkkilainen jukurtti ilman makeutusta vadelmien kanssa olisi kaivannut makeutusta, mutta ilmankin se voitti ylivoimaisesti tämän erän.

1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Aamukahvi jäädytettynä! Tosi hauska ajatus :D Tartun ideaan...