maanantai 23. syyskuuta 2013

Bara brith, kakku Walesista


Bara brith

päivä 1
300 g kuivattuja hedelmiä/marjoja
200 g ruokosokeria
1/2 luomusitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
2 1/2 dl mustaa teetä

päivä 2
350 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 pientä munaa
50 pehmeää voita

voita vuoan voiteluun ja tarjoiluun

mausteiksi yhteensä 2 teelusikallista seuraavia mausteita
maustepippuria
kanelia
muskottipähkinää

Kaada kulhoon sokeri, sitruunankuori raaste ja kuivatut hedelmät.
Keitä musta tee ja kaada se samaan kulhoon.
Anna ainesten muhia yön yli.

Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Voitele ja jauhota 900 g leipävuoka.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhossa.
Sekoita jauhoseos hedelmäseokseen.
Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen sekä voi.
Sekoita kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 1 1/4 h tarvittaessa peitä kakku leivinpaperilla, ettei se tummu liikaa.
Testaa kakun kypsyys hammastikulla.
Anna valmiin kakun seistä kymmenisen minuuttia vuoassa jäähtymässä ennen kuin kumoat sen.
Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Tarjoa kakku voin kera.




Vanhasta lehdestä löytämäni ohje koki muutoksia, mutta lopputulos oli mukava. Täytyy kokeilla tätä kakkua kun matkaan Walesiin.

Hetkeen ei työvuorolistassa ole raveja, joten kuivakakkujen ja vastaavien leivonnassa tulee pieni paussi :)



2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Todella mehevän näköinen kakku. :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Se oli maukas, mutta ensi kerralla liotan ehdottomasti kuivahedelmiä kauemmin.