tiistai 10. syyskuuta 2013

Maustekakku


Maustekakku

200 g voita
3 1/2 dl (ruoko)sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl sooda
1/2 tl leivinjauhe
1 tl piparkakkumaustetta (/kanelia)
1 mm jauhettua vaniljaa (/1 tl vaniljasokeria)
1 tl muskottipähkinää
1 dl pistaasijauhetta (/manteli)
2 dl kermaa

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita nostatusaineet ja mausteet jauhoihin.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
Lisää munat yksitellen taikinan joukkoon vatkaten.
Lisää jauhoseos taikinaan.
Lisää lopuksi pistaasijauhe ja kerma.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua tunnin verran.

Pistaasijauheen tein itse, mittasin kuoritut pistaasit ja tein niintä Bamixin lisäosalla jauhetta.
Muskottipähkinän raastan itse kokonaisista pähkinöistä ja todennäköisesti käytin hivenen vähemmän pähkinää.

Kakku oli mukava, perusmaustekakku. Piparkakkumausteesta huolimatta se ei ollut liian jouluisenmakuinen.

Onneksi työpaikan sedät pitävät kuivakakuista, sillä ne ovat kaikista leipomuksista helpoimmat rahdata repussa, muovipussiin nakattu rengasvuoka pitää kakun ehjänä, vaikka linjurille pitäisi juosta kovempaakin.

Ei kommentteja: