keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Ruokakierros Helsingissä


Olen helsinkiläinen joka ei tunne koti kaupunkiaan. Taivallan tuttuja reittejä pitkin, vierailen samoissa ravintoloissa ja kahvioissa uudelleen ja uudelleen. Joka vuosi päätän kiertää kesäistä Helsinkiä aktiivisemmin, mutta aina olen pyörtänyt päätökseni ja livahtanut keskustasta ensimmäisen tilaisuuden tullen.

Tanja Karonen antoi minulle mahdollisuuden tutustua sukuni kotikaupunkiin uudella tapaa Food Sightseeingin ruokakierroksella. Kokoonnuimme Klaus K:n  aulaan ja nautimme kuohuvaa karpalojuomaa ja ihanat slider-minivoileivät. Tanja kertoi Food Sightseeing -yrityksen toiminta-ajatuksesta ja edessä olevasta kierroksesta.Klaus K on paitsi Suomen ensimmäinen desinghotelli, siellä on myös italialainen ravintola ja Livingroom, astetta totuttua mukavampi ja kaikille avoin aulabaari, sekä yökerho Ahjo.
Klaus K on yksi hotelliunelmistani, yksi niistä hotelleista, joissa haluaisin joskus yöpyä. Hotelli ammentaa Kalevalasta sisutukseensa ja ruokalistaansa vaikutteita, heidän näkemyksensä kansalliseepoksesta on raikas ja kansainvälinen.

Eromangan lihapiirakat ovat käsite. Niiden taikina on suloisen pehmeää ja täytettä on enemmän kuin tusinassa normaaleita lihapiirakoita. Eromangan kahvio Pohjoisella Makasiinikadulla oli minulle aivan uusi tuttavuus. Astuessani sisään häpesin, kuinka monta kertaa olenkaan tyytynyt tylsiin ketjukahviloihin, kun jotain näin suloistakin olisi nurkan takana. Paikan osoite Pohjoinen Makasiinikatu 6 on minulle vierasta seutua, kuljen tapoihini piintyneenä samoja katuja ja siksi moni viehättävä paikka jää minulta piiloon.Torikahvilla kohtaavat herra ja duunari sulassa sovussa. Pannukahvi on jotain hyvin suomalaista ja pahvimukista torilla nautittuna se maistuu kaupunkikesältä.Juuri katsottu Rovaniemen markkinoilla filmi kohosi mieleen ravintola Savotan sisustuksesta, vaikkei sisustus huutanut rillumarei-meininkiä.


Kahvila oli kiinni, mutta kesäisin kahvila on auki päivittäin yhdestätoista viiteen.


Anton & Anton herkkumyymälä oli suloinen sisustukseltaan. Henkilökuntaa oli nykykauppoihin tottuneen silmään paljon, ja liha-, kala-, ja juustotiskien valikoima oli vakuuttava. Vierailuni Kruununhaan kauppaan oli ensimmäinen laatuaan, olen aiemmin vieraillut vain Töölön liikkeessä. Anton & Antonin liikkeiden ilme on raikas ja selkeä, ja hyllyt ovat täynnä kotimaisista herkuista jalostettuja herkkuja. Tämmöisistä kaupoista löytää hallien erikoisliikkeiden lisäksi mukavia lahjoja ihmisille, joilla on jo kaikkea.Chjoko
Chjoko oli se paikka jossa harmittelin ettei teini ollut mukana, uskon että hän olisi rakastunut Chjokon samettiseen kaakaoon, jonka maku oli taivaallisen pehmeä. Olin aiemmin onnistunut sivuuttamaan uutiset Chjokon ihanasta suklaabrunssista, mutta vierailumme aikana en voinut välttyä tiedolta,joten nyt haaveilen sinne pääsystä.Kauppatorin laidalla sijaitseva Pure Bistro oli miellyttävä tuttavuus. Ihmiset istuivat terassilla ja juhlistivat kevään tuloa kuplajuomalla. Erityisesti valikoimassa olevat alkoholittomat, piccolopulloissa myytävät kuohujuomat lämmittivät mieltäni.

Saimme maistaa Pure Bistrossa hileiset makupalat, mutta Chjokon makeiden tarjoomusten jälkeen olo oli sen verran sokerista humaltunut, ettei annos saanut ansaitsemaansa huomiota.

Ravintola oli vierailumme aikana kiinni, mutta pääsimme kurkistamaan sen tiloihin ja selaamaan sen menusta tehtyä, upein valokuvin koristeltua kirjaa.


Kävelymatka halki keväisen Helsingin oli upea. Poikkeaminen tutuilta reiteiltä kannatti. Turistina oleminen omassa kaupungissa on hyvin silmiä avaava.

Food Sightseeing -kierrokset vierailevat eri paikoissa, ja kaikki kierrokset eivät kulje samaa reittiä kuin me. Voin tämän kokemuksen perusteella suositella kierrosta lämpimästi niin paikallisille kuin kauempaakin kaupinkiin eksyineille.
Ei kommentteja: