perjantai 13. syyskuuta 2013

Sitrushedelmillä maustettu kuivakakku


Tämän kakun kohdalla minun epäiltiin epäonnistuneen kunnolla. Työpaikan sedät kuittailivat pannukakusta, kysyivät missä on täytekakun muut kerrokset ja kiusoittelivat minua muutoinkin. Setien tulisi jo tässä vaiheessa yhteistä työelämäämme tietää, etteivät kakkuni kauneudella koreile, vaan esteettisen nautinnon sijaan keskityn makuhermojen miellyttämiseen.

Tämä kakku oli kahdesta maustekakusta mieluisampi ja keräsi kehuja (tai sitten sedät eivät halunneet aiheuttaa pahaamieltä minulle).

Mausteinen läytyskä

4  kananmunaa
100 g voita
2 dl ruokosokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-3 tl luomusitruunankuoriraastetta
1-3 tl luomuappelsiininkuoriraastetta
1 rkl hunajarommia

päälle
ruokotomusokeria


Voitele ja jauhota n. 24 cm irtopohjavuoka ja kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitelle samalla vatkaten.
Sekoita joukkoon siivilöidyt perunajauhot sekä vehnäjauhot joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada joukkoon rommi ja kuoriraasteet.
Kaada taikina vuokaan ja paista sitä noin 20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
Koristele jäähtynyt läpyskä teesiivilän läpi siivilöidyllä tomusokerilla.

Hunajarommin olen saanut lahjaksi Kanarialla käyneiltä, sen voi korvata tavallisella rommilla tai sekoittamalla rommia ja hunajaa keskenään.
Dan Sukkerin valikoimasta on ruokotomusokeri poistunut ja kaipaisin vinkkejä mistä sitä saisi ostettua.

Ei kommentteja: