perjantai 6. syyskuuta 2013

Suklaa-kahvikakku tuorejuustokuorrutteella




Suklaa-kahvikakku

200 g tummaa suklaata
250 g voita
5 kananmunaa
2 2/1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

 Kostutus Kahvia  (maitoa)

Kahvi-suklaa-tuorejuustokuorrute

400 g tuorejuustoa
100 g tummaasuklaata
15 g voita
250 g ruokotomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia jäähtyneenä

Valmista pohja.
Sulata suklaa ja rasva joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen suklaamassa ja jauhot.
Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20-24 cm, korkeat laidat)
Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kumoa pohja vuoasta, kun se on hiukan jäähtynyt.
Leikkaa jäähtynyt pohja 4 osaan.
Kostuta kerrokset joko kahvilla tai maidolla.

Valmista tuorejuustokuorrute
Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
Pehmitä voi (tai ota se aiemmin huoneenlämpöön).
Siivilöi tomusokeri astiaan.
Vatkaa toisessa astiassa tuorejuusto pehmeäksi.
Lisää juuston joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita huolella.

Tuorejuustokuorrutetta riittää kakun väliin ja päälle, kun sitä ei levitä liian paksusti.
Ruokotomusokerin sijaan tavallinenkin tomusokeri käy hyvin.
Mikäli tarjoat kakun muutamien tuntien sisällä sen kokoamisesta, voit kostuttaa sitä tavanomaista runsaammin, tällöin kannattaa osa kostutuksesta tehdä maidolla, ettei kakusta tule liian kahvista.





FB statukseni kakunleipomisillalta: Jumppaihmiset sanovat, että pienenkin suklaapatukan polttamiseen menee puolisentuntia, ei muuten mene jos käyttää mikroa...

Ei kommentteja: