tiistai 29. lokakuuta 2013

Suklaa-mantelimutakakku

Sen piti olla brownie, sellainen täydellinen, ei liian kuiva. Se vietti liian vähän aikaa uunissa ja sai nimen mutakakku.

Mantelimutakakku

160 g voita
400 g tummaa suklaata pieninä paloina
1/2 dl kirsikkalikööriä (tai vettä)
300 g sokeria
4 kananmunaa
215 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
80 g kokonaisia manteleita (puolita)
100 g mantelilastuja

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Vuoraa 20 x 20 astia voipaperilla.

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi, sokeri ja lisää joukkoon likööri, odota kunnes sokeri on sulanut.
Lisää kattilaan tumma suklaa ja sulata se kokoajan hämmentäen joukkoon.

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe omassa kulhossaan.

Vatkaa kananmunat ja lisää joukkoon suklaaseos, sekoita vähän mutta huolellisesti.
Lisää jauhot joukkoon mahdollisimman vähän vatkaten, mutta silti huolellisesti.
Lisää joukkoon puolitetut mantelit.

Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle mantelilastut ja paista leivosta 15-30 minuuttia halutusta rakenteesta riippuen.
Anna leivoksen jäähtyä rauhassa ennen tarjoamista.

Kirsikkalikööri ei ollut kovinkaan kirsikkaista ja lopullisesta kakusta se ei maistunut.


2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Herkullisen kuulloinen lisä tuo kirsikkalikööri!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Se oli valitettavan heikkolaatuista likööriä, melko mautonta sellaisenaankin. Paremmalla liköörillä olisi lopputulos varmasti ollut kirsikkaisempi.