maanantai 25. marraskuuta 2013

American Christmas Grill

Klaus K kutsui minut monen muun bloggarin tapaan maistamaan heidän jouluateriansa. Olen muutamaan otteeseen poikennut Klaus K:ssa blogin tiimoilta ja ihastunut paikkaan. Tällä kertaa astuin paikkaan odottavin mielin; minulle amerikkalainen joulu on tuttu vain tv-sarjoista ja en ollut varma mitä odottaa.

Alkuun meille kerrottiin amerikkalaisesta joulusta ja siitä kuinka eri kulttuurit ovat tuoneet siihen oman lisänsä. Meille perinteiset joulunmaut eivät dominoi amerikkalaista joulupöytää. Myöskään Kiitospäivästä itselleni tutut ruoat tai maut eivät nousseet tässä menussa esiin. Kiitospäivästä itselleni tuttuja vihreitä papuja, ruusukaaleja ja maisseja kaipasin tasapainottamaan toimistotyöläiselle raskasta jouluateriaa. Niin siinä se yhtäläisyys meidän jouluumme tulikin, kummassakin kulttuurissa noustaan joulupöydästä vasta kun vatsanahka on pinkeänä.

Alkupalat ja pääruoat olivat lihaisan tukevia ja niissä oli vaikutteita italiasta thaimaaseen. Alku- ja pääruoan kanssa kannattaa olla varuillaan, että jaksaa paneutua kunnolla tärkeimpään; jälkiruokapöytään ja sen laajaan herkkuvalikoimaan.


Uskon tämänkaltaiselle menulle olevan tilausta. Perinteinen jouluruoka on hyvää, etenkin hyvin valmistettuna muttei sitäkään halua syödä määräänsä enempää.  Jos koko joulukuun tankkaa laatikoita, eivät ne välttämättä jaksa enää kunnolla sykähdyttää aattona.

Bulevardi 2-4
Helsinki


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Minäkin sain kutsun mutten tietenkään tuonne voinut tulla paikan päälle:( Kiva sitten lukea siitä täällä:)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Välimatkaa on kieltämättä paljon :) Olisi ollut ihana nähdä.

Veera kirjoitti...

Oletko käynyt brunssilla tuolla? On todella hyvä vaikka onkin vähän hintava.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Olen kuullut pelkkiä ylisanoja Klaus K:n brunssista, mutta se on vielä kokematta.