lauantai 16. marraskuuta 2013

Kalaa ja ranskalaisia Bridgendissä

Talon seinässä on kyltti, jossa lukee Fish & Chips, ravintolan nimeä ei ole. Talo sijaitsee Coity Roadin ja Cemetery Roadin risteyksessä Etelä-Walesin Bridgendissä. Eksyimme paikalle nälkäisinä, sillä Airbnb:n kautta varaamamme majapaikka sijaitsi ravintolasta kivenheiton päässä.

Paikallisten suosiman ravintolan kala ja ranskalaiset olivat hyviä, Miina päätyi tilaamaan annoksensa kalalla, koska oli aiemmin päivällä nauttinut koulussa joka perjantaisen annoksensa tuota brittien pikaruokaa.Kalaa ja ranskalaisia ostaessa ei voi olla täysin varma, millaisen annoksen saa. Edes ulkonäkö ei aina kerro mausta. Kun valitset paikkaa, niin katso onko muitakin jonossa, ovatko he paikallisia vai turisteja. Ja ennen kaikkea tuoksuuko ravintolassa eltaantunut öljy, koska kala ja ranu uivat öljyssä niin öljyn laadulla on väliä.

Tämän Walesilaisen kylän annos pakattiin paperiin ja se mitä sieltä kuoriutui lainakodin keittiössä ei ollut kaunista, mutta maultaan tuo saattoi olla paras tähän astisista esityksistä.

Nauti kalasi viinietikan kera.

Autoilu briteissä oli jännää, onneksi kuskina toimi monilla reiteillä huippuunsa hiottu äitini. Navigaattorin, paperikartan ja hyvän kartanlukijan (siis minun) avulla löysimme kaikki kohteemme. Gatwickistä pääsee Walesiin näppärästi ajamaan kolmen eri moottoritien kautta. Automaattivaihteinen auto ja suurilla teillä pysyminen helpottivat ajamista. En ole varma kummittelevatko kapeaakin kapeammat tiet korkeine reuna-aitoineen edelleen äitini painajaisissa, mutta jos niiden aiheuttamia traumoja ei oteta lukuun voinemme suositella autolomaa Walesissa.

Ei kommentteja: