sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Banaani-suklaakakku





Banaani-suklaakakku

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
2 dl banaanikuutioita
100 g suklaata rouheena

Voitele ja jauhota vuoka, laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Rouhi suklaa.
Pilko pieniksi paloiksi banaani.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä kuivataineet keskenään.
Kaada kuivataineet muiden joukkoon siivilän lävitse.
Lisää maito taikinaan.
Lisää banaanikuutiot ja suklaarouhe taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa noin 30-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsää.

2 dl banaania on n. 1 1/2 normaalikokoista banaania. Tein kakun kahteen normaali kokoiseen kuivakakkuvuokaan, jolloin sain aikaiseksi kaksi matalaa kakkua.

Nämä kakut tekivät töissä hyvin kauppansa ja itsekin pidin tästä banaanikakusta enemmän, kuin aiemmin tekemästäni joka sekin oli erinomainen.


Ei kommentteja: