tiistai 3. joulukuuta 2013

Kalaleivät




Järjestämme säännöllisesti ruokailuja, jotka kulkevat nimellä sukuillallinen. Illallisilla määritelmä suku on hyvin laaja. Yleensä meitä kokoontuu pöydän ääreen kuudesta kahteentoista henkilöä ja ruokaa on aina runsainmitoin. Koska keittiön koko ja yleensä hyvin tiukalla aikataululla sovittu illallinen asettavat rajoituksia kokkauksille on tapanamme välillä oikoa.

Tällä kertaa meillä oli alkuruokana fantastista sienikeittoa, jonka ohjetta on mahdoton kirjata ylös seitsemän kokin sitä tehtyä. Toinen alkuruoka oli kalaleivät, jotka koottiin valmiista herkuista.

Kalaleipä I

Saaristolaisleipää
Savukalasalaattia/levitettä
Tomaattia
Purjosilppua


Kalaleipä II

Saaristolaisleipää
Voita
Graavilohta
Sinappikastiketta
Sitruuna siivuja
Tilliä

Leivät kootaan muutoin normaaliin tapaan, mitä nyt graavikalaan sipaistaan sinappikastiketta makua tuomaan.

Meillä on näköjään tapana tarjota kerran vuodessa alkupalaksi leipiä, viime vuonna leivät olivat pienempiä ja somasti piparkakkumuotilla muotoiltuja.

Ei kommentteja: