maanantai 23. joulukuuta 2013

Karpaloglögi



Karpaloglögi

200 g karpaloita
1 litra vettä
1 kanelitanko
1 mm jauhettua inkivääriä
2 tl kokonaisia neilikoita
4 tähtianista
5-6 rkl hunajaa

Murskaa tuoreet karpalot esimerkiksi perunanuijalla.
Lisää vesi ja mausteet.
Keitä glögiä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää hunaja välillä maistaen, ettei glögistä tule liian makeaa.
Siivilöi juoma pulloihin tai tarjoiluastiaan.
Nauti juoma kuumana.

2 kommenttia:

Ninarose Maoz kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa! Mun veli teki jouluksi puolukkaglögiä ja sekin oli tosi hyvää. Pakko kokeilla tätä!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Puolukkaglögikin on hyvää, marjaglögien jälkeen kaupan glögit maistuvat liian imeliltä ja tylsiltä :D