perjantai 27. joulukuuta 2013

Kuohuviini-sabayon



Kuohuviini-sabayon

125 g sokeria
2 1/2 dl kuohuviiniä
5 (luomu) keltuaista

Ota vesihaudekattila.
Keitä vettä kattilassa.
Vatkaa keskenään kevyeksi vaahdoksi keltuaiset ja sokeri.
Lisää seokseen kuohuviini ja kypsennä kastiketta vesihauteessa koko ajan sekoittaen vispilällä.
Kastike sakenee noin kymmenessä minuutissa. Kastiketta vesihauteessa valmistaessa katso, ettei vesi ylety haudekattilan pohjaan, silloin haudekattila on liian kuuma ja kastike kärsii.
Tarjoa kastike mustikoiden ja vadelmien kanssa.

Annoksesta tulee kastiketta suurelle porukalle, ainakin kahdeksalle-kymmenelle henkilölle. Mikäli haluaa tehdä kastiketta parille henkilölle voi sen tehdä myös pienessä kattilassa miedolla lämmöllä kokoajan huolellisesti vatkaten.

Muutaman henkilön annoksen ainesmäärät ovat seuraavanlaiset:

25 g sokeria
1/2 dl kuohuviiniä
1 keltuainen





Kuohuviinin tarjosi Pernod-Ricard ja se oli Jacob's Creek Chardonnay Pinoit Noir Brut


3 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Nam, kuullostaa kerrassaan ihanalta! :)

Ninarose Maoz kirjoitti...

Oi tästähän saa ihanan uudenvuoden jälkkärin! Kiitos ja hyvää uutta vuotta! :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Siiri; se oli kerrassaan herkullista :)

Ninarose; tämä oli hyvin helppotekoinen ja juhlava jälkkäri. Ihanaa tulevaa vuotta sinullekin.