torstai 5. joulukuuta 2013

Mustikka-lakurahkakkakku



Mustikka-lakukakku

200 g keksejä
50 g voita

400 g mustikkaa
200 g pehmeää lakua
n. 1 rkl sokeria
500 g rahkaa
3 1/2 dl kermaa
5 liivatetta

Vuoraa halakisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla
Murenna keksit.
Sulata voi ja sekoita se keksin muruihin.

Pilko lakut hyvin pieniksi paloiksi.
Muussaa mustikat sauvasekoittimella pieniksi.
Sekoita lakut, rahka ja sokeri keskenään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja laita vettä kiehumaan.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kerma ja lakumustikkarahka.
Purista liivatelehdet ja liota ne pieneen määrään kiehuvaa vettä.
Sekoita liivateneste kokoajan vatkaten kakkumassaan.
Nosta kakku hyytymään kaappiin vähintään 3-4 tunniksi.

Koristele kakku marjoilla, vaikka karpaloilla ja suklaarouheella.

Käytin kakussa pehmeän makuista rahkaa, joten se ei kaivannut paljoakaan sokeria maun tasaamiseksi.

Tässä kakussa maistuu suomi, on metsiemme mustikoita ja suomalaisten rakastamaa mustaa herkkua.



Ja kesällä 2013 tehty versio kakusta.

Ei kommentteja: