keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Viikunat pekonilla ja juustolla


Viikunat pekonilla ja juustolla

10 kuivattua viikunaa
4 rkl konjakkia tai viskiä
1/2 dl vettä
1 pkt pekonia
5 rkl sinihomejuustoa
5 rkl vuohenjuustoa

Keitä kuivattuja viikunoita konjakilla vahvistetussa vedessä miedolla lämmöllä, kunnes viikunat ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
Nosta viikunat jäähtymään.
Leikkaa viikunoista pois kova kanta.
Viillä viikunat auki ja täytä ne juustolla; saat 5 homejuusto viikunaa ja 5 vuohenjuusto viikunaa.
Kiedo viikunat pekoniin.

Yhdessä pekoni paketissa on ollut n. 8 siivua, joten joudut halkomaan muutaman pekonin.
Kiinnitä pekonit hammastikuilla, niin etteivät ne repsota.
Paista viikunoita uunissa 225 asteessa grillivastuksen alla, kunnes pekoni on kypsää.

Olen tehnyt viikunoita muutaman kerran ja havainnut niiden pehmenevän hivenen eri aikoihin, joten nostele viikunat kattilasta pois, sitä mukaan kun ne pehmenevät.

Viikunat ovat hyvin makeita, joten makeuden vastapainoksi voit käyttää hyvin tiukan makuista juustoa.

Varoitus: Uunista suoraan otetut viikunat ovat hyvin, hyvin kuumia, lisäksi niiden maku on hyvin, hyvin koukuttava.

Viikunat sain Urtekramilta.


Ei kommentteja: