lauantai 25. tammikuuta 2014

Piirakka punaisella pohjalla

Piirakka

500 g punajuuri-perunasosetta
2 dl sulatettua voita
7 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

täyte

4 rkl dijon-sinappia
4 tomaattia ohuina siivuina
250 g juustoa siivuina
200 g palvikinkkua pilkottuna
2 sipulia pilkottuna ja paistettuna

pippurisekoitusta
kuivattua persiljaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita juuressose ja voi.
Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne juuresseoksen kanssa tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa vuoka 30 x 38 cm leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan.
Pistele pohjaa haarukalla ja paista sitä uunissa 10 minuuttia.

Sivele sinappi pohjaan ja kaada sen päälle paistettu sipuli.
Rouhi pippuria myllystä piirakka pohjan päälle.
Levitä seuraavaksi piirakan päälle pilkottu kinkku ja tomaatin viipaleet.
Ripota kuivattu persilja piirakan päälle.
Peitä piirakka juustolla.

Paista piirakkaa uunissa vielä 20-25 minuuttia tai kunnes se on kypsää.



Puolikas annos on sopiva n. 24 cm vuokaan.
Punajuuri-perunasose löytyi valmiina kaupasta, mutta sen voi hyvin tehdä itsekin.

Ei kommentteja: