lauantai 18. tammikuuta 2014

Rahkakakku


Rahkakakku

200 g vehnäjauhoja
250 g sokeria
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
250 g rahkaa
1 mm vaniljajauhetta
125 g voita

2 rkl mustamarja-aronia jauhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi.
Riko  kananmunien rakenne haarukalla ja sekoita ne rahkaan.
Lisää rahkan houkkoon voisula.
Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja siirrä uuniin.
Paista n. 40 minuuttia 180 asteessa tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. 

Anna kakun jäähtyä vuoassaan vartin verran ennen kumoamista.

Joskus pää lyö tyhjää ja ei keksi enää yhtään kuivakakkuohjetta. Tätä ohjetta kehitellessä hoksasin jääkaapissa rahkapurkin, joka oli tietenkin pakko ympätä ohjeeseen. Kaapista löytyi myös Ruohonjuuresta ostettua marjajauhetta, jonka soveltuvuutta leivontaan piti kokeilla. Kakku oli loistava, se oli mehukas ja marjajauhe antoi siihen kivasti makua.

Ei kommentteja: