tiistai 18. helmikuuta 2014

Jukurtti-mantelikakku


Jukurtti-mantelikuivakakku
2 suurta kakkua

330 g vehnäjauhoja
450 g sokeria
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
4 kananmunaa
500 g turkkilaistajukurttia
250 g voita
70 g paahdetuista manteleista tehtyä jauhoa

Paahda kuorellisia manteleita uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Seuraa manteleiden paahtumista, älä polta niitä.
Valmiiksi paahtunut manteli tuoksuu paahteiselta ja veitsellä halki leikattaessa sen sisus ei ole kostea, kuten paahtamattomissa, vaan se on sisältäkin kuiva.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi.
Riko  kananmunien rakenne haarukalla ja sekoita ne jukurttiin.
Lisää jukurtin joukkoon voisula.
Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja siirrä uuniin.
Paista n. 40 minuuttia 180 asteessa tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. 

Anna kakun jäähtyä vuoassaan vartin verran ennen kumoamista.

Tämä kakku oli kerrassaan loistava, se oli mehevä ja maukas. 

Ei kommentteja: