tiistai 4. helmikuuta 2014

Nopea sardelli-tomaattipasta chilillä


Sardelli-tomaatti pasta
yhdelle

1 pieni tomaatti
1/2 -1 valkosipulinkynsi
1 sardellifile (= puolikas kala)
1 1/2 rkl oliiviöljyä
pieni pala tuoretta chiliä
persiljaa
basilikaa

pastaa
suolaa

Kaada pannulle öljy.
Lisää pannulle pilkuttu valkosipuli ja sardellifile.
Muhenna lastalle kalapala muussiksi.
Kuumenna kalaa ja valkosipulia miedolla lämmöllä.

Laita pastavesi kiehumaan.

Kalttaa tomaatti kastamalla se kuumaan veteen hetkeksi. Nista tomaatti vedestä, kuori se, poista siitä kovat kohdat ja siemenet. Pienennä tomaatti.

Pilko miedosta tai keskivahvasta chilistä muutama siivu.

Lisää tomaatit ja chilit pannulle. Lisää joukkoon myös kuivatut yrtit. Mikäli käytät tuoreita yrttejä, lisää ne hetkeä ennen tajoilua.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakaksi.

Valuta pasta ja kaada se pannulle kastikkeen päälle. Sekoita pasta ja kastike toisiinsa ja tarjoa heti.


Pasta oli rehellisyydennimissä aika laimean makuista, talven tomaateissa ei ole makua ja kuivayrtit eivät korvaa tuoreita. Mutta nyt on oikea aika aloittaa istuttaminen kesää varten. Nyt vain chilinsiemenet multaan ja makoisaa kesää odottamaan.

Ei kommentteja: