torstai 6. helmikuuta 2014

Taatelinamit



Taatelinamit paahdetuilla manteleilla

n. 17 kuivattua taatelia
n. 15 kuorineen paahdettua mantelia
1 tl juoksevaa kookosöljyä

vaniljajauhetta
kanelia
lucumaa

päälliseen

kookosöljyä
n. 15 paahdettua mantelia jauhettuna

Paahda kuorellisia manteleita uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Seuraa manteleiden paahtumista, älä polta niitä.
Valmiiksi paahtunut manteli tuoksuu paahteiselta ja veitsellä halki leikattaessa sen sisus ei ole kostea, kuten paahtamattomissa, vaan se on sisältäkin kuiva.

Pilko veitsellä taateleita hivenen pienemmäksi.
Jauha tehosekoittimessa/bamixilla tms. taatelit ja mantelit massaksi.
Lisää joukkoon kookosöljy vähitellen.

Tässä vaiheessa jaoin massan kolmeen osaan.
Yhteen osaan lisäsin 1 mm jauhettua vaniljaa, toiseen 1/2 mm kanelia ja 2 mm lucumaa. Yhden osan pidin maustamattomana.

Pyörittele massasta pallukoita.
Jauha päälle tulevat mantelit jauheeksi tai pilko ne rouheeksi.
Kaada kookosöljyä lasipurkin kanteen tms. pieneen astiaan ja kaada osa mantelijauheesta desin mittaan.
Pyöräytä pallukka ensin kookosöljyssä ja tipauta se sitten mantelijauheen joukkoon, mittaa heilauttamalla saat pallukan kuorrutettua mantelijauheella.
Nosta pallukka kannelliseen rasiaan.

Säilytä makeisia rasiassa kannen alla jääkaapissa.

Ostin taatelini irtomyynnistä ja ne olivat yllättävän kuivakoita, huomioithan omien taateleidesi kosteuden ja suhteutat kookosöljyn määrän omiisi. Seuraavaan satsin kokeilen suuremmalla lucuma määrällä.

Lucuma; Cocovi
Kaneli; Urtekram

Ei kommentteja: