sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Jugurtti-aprikoosikakku

 Jukurtti-aprikoosikakku

160 g digestivekeksejä
45 g voita
250 g turkkilaista jukurttia
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
4 prk aprikoosisosetta (pieniä vauvanruokapurkkeja)
8 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä x 3

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperista.
Murksaa keksit.
Sulata voi ja sekoita se keksi muruihin.
Painele voiset keksimurut vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
Laita 6 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen ja laita toiseen astiaan vettä kiehumaan.
Sekoita kermavaahdonjoukkoon jukurtti.
Avaa 2 aprikoosisosepurkkia ja kaada niiden sisältö kulhoon, sekoita niiden rakenne tasaiseksi.
Purista lionneista liivatteista vesi.
Liota 4 liivatelehteä vesitilkkaan.
Liota 2 liivatelehteä vesitilkkaan.
Kaada 4 liivatteen vesi kokoajan vatkaten jukurttikerman joukkoon.
Kaada 2 liivatteen vesi kokoajan vatkaten aprikoosin joukkoon.

Ota vuoka ja kaada keksipohjan päälle alle puolet jukurttikermaseoksesta.
Kaada jukurtin päälle koko aprikoosiseos.
Nostele lusikalla loppu jukurttiseos aprikoosiraidan päälle.
Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi.

Laita 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen ja laita toiseen astiaan vettä kiehumaan.
Avaa 2 aprikoosisosepurkkia ja kaada niiden sisältö kulhoon, sekoita niiden rakenne tasaiseksi.
Purista lionneista liivatteista vesi.
Liota 2 liivatelehteä vesitilkkaan.
Kaada 2 liivatteen vesi kokoajan vatkaten aprikoosin joukkoon.
Kaada aprikoosisose kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.


Tämä kakku ei ollut makea, vaan ihanan jukurttisen raikas. Mikäli tavoittelet makeampaa lopputulosta, sekoita jukurtin joukkoon 1 ruokalusikallinen tomusokeria.
Pohjaan käytin gluteenittomia digestivekeksejä, jotka olivat liki mahdottomia murskata. Normaaleja keksejä käytettäessä voin määrää voi vähentää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laitan tuon leivinpaperin aina kokonaisena sinne vuoan ja reunojen väliin (laita vuoan pohja pöydälle, leivinpaperiarkki päälle ja napsauta reunat arkin päältä paikalleen) ja leikkaan sitten vasta ulkopuolelta pois noin sentin-kahden päästä vuoan reunasta.

Anonyymi kirjoitti...

jatkoa edelliseen... Pohjaksi en käytä digestivekeksejä vaan mantelijauhetta, mantelirouhetta ja cashewpähkinää murennettuna (laita pähkinöitä pussiin ja murskaa niitä pussissa, ettei roisku. Noita on helpompi nyppiä rasvan joukkoon. Ja pohjan levittäminenhän tapahtuu helpommin painelemalla juomalasin pohjalla kuin käsin. Vaniljasokerin tilalle käy vaniljajauhe jos haluaa vältellä sokeria. Se on tietysti tummaa, joten siitä saa eksoottisa mustia pisteitä taikinaan.

Ruokasurffausta kirjoitti...

Mikä ihana idea Pääsiäiseksi!

Satu kirjoitti...

Anonyymi: kiitos pähkinäisestä ideasta, täytyy ottaa se heti siitepölykauden jälkeen kokeiluun. Kotona käytän jauhettua vaniljaa, mutta kyläillessä pitää tyytyä siihen mitä kaapista löytyy :)

Ruokasurffausta; Kiitos :)