lauantai 19. huhtikuuta 2014

Suklaa-mokkajuustokakku



Suklaa-mokkajuustokakku

1 pkt 175 g Domino-keksejä
40 g voita

200 g tuorejuustoa
2 ½ dl kermaa
3 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä

3 riviä tummasuklaata
3 rkl vahvaa kahvia

Koristeeksi suklaarouhetta

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa massaksi.
Painele keksimassa halakisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan, jonka pohja on suojattu leivinpaperilla.

Rouhi tummasuklaa rouheeksi ja keitä hyvin vahvaa kahvia.
Sekoita siivilöity sokeri ja kerma vaahdoksi.
Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Sekoita suklaarouhe kermavaahdon joukkoon.
Lisää kerman joukkoon tuorejuusto.
Liota puristetut liivatteet kiehuvaan kahviin ja sekoita kahvi ohuena nauhana kerma-juustomassaan.

Kaada täyte keksipohjan päälle.
Koristele kakku suklaarouheella ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kakusta tulee matala, vuokaan olisi mahtunut enemmänkin kakkumassaa. Tämmöinen lituskakakku vuoassaan on helpompi kuljettaa erinäisillä kulkineilla ja kävellen töihin.