sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Voinen savoijinkaali ja glaseeratut porkkanat



Voinen savoijinkaali

pieni Savoijinkaali siisitittynä
merisuolaa
mustapippuria
suuri nokare suolatonta voita

vettä keittämiseen

Leikkaa kaali ohuiksi viipaleiksi.
Laita kaalin suikaleet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
Keitä kaalia 2 minuuttia.
Valuta kaali.
Mikäli et tarjoa kaalia heti, jäähdytä se juoksevan kylmän veden alla.
Valuta kaali kunnolla.
Juuri ennen kaalin tarjoamista sulata voi paksupohjaisessa, korkea laitaisessa pannussa keskilämmöllä.
Laita kaali pannulle ja mausta se kunnolla suolalla ja pippurilla.
Pyöritteli kaalia pannulla muutama minuutti, niin että kaali aavistuksen pehmenee.
Tarjoile kaali heti.


Glaseeratut timjami-valkosipuliporkkanat

600 g pieniä kuorittuja porkkanoita
1 -1,5 litraa kasvislientä
1 timjamin oksa
1/2 - 1 valkosipuli
1 laakerinlehti
1 rkl öljyä
merisuolaa
mustapippuria
muutama voinokare
(1-2 tl sokeria)

Kuori valkosipuli ja leikkaa kynnet vaakasuunnassa kahtia.
Laita porkkanat kattilaan ja kaada niiden päälle kasvisliemi, niin että porkkanat peittyvät.
Lisää kattilaan timjami, valkosipuli ja laakerinlehti.
Keitä porkkanoita noin 8 minuuttia, niin etteivät porkkanat vielä ole täysin kypsiä.
Jätä porkkanat liemeensä jäähtymään.

Valuta porkkanat ja kuivaa ne talouspaperilla taputtelemalla.
Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää porkkanat ja mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
Sekoittele porkkanoita hetki pannulla ja lisää sen jälkeen joukkoon hieman voita ja ripaus sokeria pinnan karamellisoimiseksi.
Valele porkkanoita voisulalla kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja kauniin kiiltäviä.




Ei kommentteja: