lauantai 14. kesäkuuta 2014

Affogato al caffè - kahvia ja jäätelöä

Affogato

1 annos espressoa
1 pallo vaniljajäätelöä

Keitä espresso, tee vaniljajäätelöstä pallo.
Tipauta jäätelöpallo kuumaa kestävään tarjoiluastiaan, kaada kahvi päälle, nauti heti.

Jälkiruoan maun salaisuus piilee laadukkaissa aineissa, valitse makuusi sopiva espresso ja vaniljajäätelö. Mikäli sinulla ei ole espressoa, mutteripannua tai vastaavaa voit keittää tavallisesta kahvista hyvin vahvaa ja käyttää sitä espresson tilalla.

Meillä ei ollut käytettävissä jäätelökauhaa, joten jouduimme antaa jäätelön sulaa sen verran, että saimme lusikalla muotoiltua pallon tekeleet. Näyttävimmän tuloksen saat aikaan oikeilla palloilla. Halutessasi voit ripotella annoksen päälle rouhittua tummaa suklaata.

Italialainen kahvin ja jäätelön liitto on täydellinen jälkiruoka. Joissain ohjeissa on jäätelön ja espresson lisäksi käytetty pieni tujaus Amarettoa tai likööriä, mutta me emme viimeiseen ruokalajiimme kaivanneet terästystä.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihana helteellä tuollainen:)

Satu kirjoitti...

Se oli taivaallista :)

Hayley kirjoitti...

Ah, ihana kuva. Tätä pitää ehdottomasti nautiskella nyt kesän kunniaksi! :)