keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Jäät juomiin


Kesän juomien viilennykseen kannattaa panostaa, mikään ei ole niin kurjaa kuin helteessä vettyvä juoma. Jääkahvin tai Baileysin kaveriksi sopivat kahvista ja vaniljamaidosta tehdyt jääpalat.

Jääpaloista kannattaa tehdä mahdollisimman suuria, näin niiden sulamiseen menee enemmän aikaa.
Tein jääpaloja yhtä paljon molempia.

Jääpala muottien vetoisuus kannattaa selvittää. Mikäli muoteissa ei lue, paljonko niihin menee nestettä, kannattaa muottiin kaataa desimitalla vettä ja tee vaniljamaitoa ja kahvia tarvittava määrä.

Vaniljamaitojääpalat

1/2 litraa maitoa
1/5 osa vaniljatangosta
1 rkl sokeria

Keitä halkaistua vaniljatangonpalaa ja maitoa miedolla lämmöllä. Anna sokerin sulaa lämpimään maitoon. Viilennä keitos jääkaappikylmäksi. Nosta vaniljatangon pala pois maidosta ja kaada maito jääpalamuotteihin ja jäädytä.


Kahvijääpalat

1/2 litraa vahvaa kahvia
1 rkl sokeria

Sulata sokeri kuumaan kahviin.
Viilennä kahvi jääkaappikylmäksi.
Kaada kahvi jääpalamuotteihin ja jäädytä.
Mikäli olet makean ystävä käytä enemmän sokeria.


Mitä helteisempi päivä, sen enemmän tarvitset jääpaloja juoman viileänä pitämiseen.

Jääkahvi

Vahvaa kahvia
maitoa
(vanilja) sokeria

Keitä vahvaa kahvia ja sulata joukkoon sokeria makusi mukaan. Kylmissä juomissa sokerin makeus tulee esiin miedompana kuin kuumissa.
Sekoita kahvi ja kylmä maito.
Lisää jääpalat.



Ei kommentteja: