maanantai 23. kesäkuuta 2014

Karamellisoidut nektariinit brien kaveriksi



Karamellisoidut nektariinit
4 annosta

2 nektariinia
1,5 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
yhden appelsiinin kuori raastettuna
2 rkl vettä
2 tl brandyä/viskiä
4 rkl paahdettuja pähkinöitä

Brietä n 30-50 g/syöjä

Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla, katso etteivät ne pala.
Leikkaa nektariinit lohkoiksi.
Mittaa tyhjälle paistinpannulle voi ja anna sen sulaa.
Lisää sulaan voihin fariinisokeri, nektariinin viipaleet ja raastettu appelsiinin kuori.
Paista seosta noin minuutti.
Lisää pannulle vesi ja brandy, anna kiehahtaa.

Tarjoa karamellisoidut nektariinit juuston kanssa joko haaleina tai kylmänä.

Käyttämämme Brie oli kovaa, suosittelen hankkimaan juuston juustotiskiltä ja pyytämään pehmeää, valuvaa juustoa.

Alkuperäinen ohje oli Etiketti-lehdestä 2/14, ohjeessa sokeri oli tavallista ja joukkoon ei lisätty alkoholia ja appelsiinin kuoren määräkin oli pienempi. Etiketin ohjeen mukainen annos sointuu lehden mukaan hyvin samppanjan kaveriksi.

Ja kyllä, tunnisteena on joulu, tämä maistuu talvelta. Tarjoaisin tätä kinuskista versiota pikkujouluissa tai uudenvuoden juhlissa.

2 kommenttia:

ssiiri kirjoitti...

Oi, kuullostaa suorastaan taivaalliselta! (vannoutunut juustofani)

Satu kirjoitti...

Sitä se kieltämättä oli :)