keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Chia hyytelöitä helteeseen


Helle riepottelee Helsinkiä ja ajatus kuumasta keittiöstä ei kiehdo, onneksi on vaihtoehtoja. Päätin viimeinkin kokeilla chian siemeniä, noita melko neutraalinmakuisia supersiemeniä. Eri puolilla internettiä ylistetään siemeniä, niissä on kuitua, niissä on ravinteita ja ne sitovat itseensä jopa yhdeksän kertaisen määrän nestettä. Kaikki ylisanat sikseen, minä haluan vain helppoa pöperöä.

Chia hommeleihin varasin ruokalusikan kokoisen mitan ja astian jossa mössö mahtuu laajenemaan. Nesteeksi valitsin Nallen kaurasuklaa-juomaa ja ylikansallisen kahvilaketjun sokerista juomaa. Nakkasin suklaajuoman ja kahvijuoman omiin kulhoihinsa ja lisäsin päälle chian siemenet. Kahvi 2,2 dl  sai joukkoonsa 2 rkl siemeniä ja kolmisen desiä suklaajuomaa taas kolmisen ruokalusikallista siemeniä.

Siinä sitten hämmentelin keitoksiani, kun teini tuli nakkaamaan kesken eräisestä suklaajuomasta puolet kitusiinsa ennen kaupungille lähtöään. Tuo kaakaon ja suklaan ystävä luonnollisesti kehui juomaa. Siementen lisää turvottua päätin uskaltautua itsekin koekaniiniksi. Olihan hyytelö hyvää, suklaista tai kahvista, riippuen aivan siitä kumpaa laatua maisteli, mutta se ei ollut se vinha juttu, se oli koostumus. En nyt väitä koskaan juoneeni sammakonkutua, mutta pikkuruinen sammakonkutu nousi mieleeni klunsseja niellessäni.

Chia hyytelö

2-3 rkl chia-siemeniä
2-3 dl nestettä

sekoita, anna siementen turvota 5-30 minuuttia, nauti.

Suklainen chiahyytelö ennen kunnolla turpoamistaan
Voit valmistaa hyytelön valmiiksi jääkaappiin helpottaaksesi kiireisiä aamuja, niin kiire ei ole etteikö kupillista kerkeäisi hulauttamaan alas, ennen rientoihin kiirehtimistä.


Ei kommentteja: